De aftelkalender staat op amper 27 dagen voor onze vierde BeneFIETS-editie op de agenda staat. Zot toch, al de vierde keer!

Toen Dieter ziek werd in 2015 veranderde plots ons hele leven. Dat van Dieter uiteraard, maar ook van het gezin en zijn geliefden rondom hem. De prognose was bikkelhard: gemiddeld nog een jaar te leven. Dieter vocht zó ontzettend hard en slaagde erin om de glioblastoom in zijn frontale hersenkwab de kiem te smoren. Artsen stonden versteld dat er op de scans niks meer te zien was na een jaar vechten. Terwijl de scans steeds positiever werden, groeide bij mij een idee. Het zou toch fantastisch zijn om een evenement op poten te zetten, waarbij geld kon ingezameld worden voor hersentumoronderzoek? Nogal naïef gezien dacht ik dat Dieter met dat geld en het daaropvolgend onderzoek misschien wel betere slaagkansen had mocht de tumor terug komen.

Ik legde mijn idee uit aan vrienden: “Omdat Dieter zo graag fietst, wil ik een fietsevenement op poten zetten. Zo’n dag waar iedereen gezellig samen is, al dan niet met die sportieve activiteit, zodat we zoveel mogelijk geld kunnen inzamelen”. Waarop een vriend zei: “Allé, nen BeneFIETS dus eigenlijk”. En zo geschiedde! Omdat ik liever wandel dan fiets, wou ik ook graag wandeltochten. En omdat ik ook muzikante ben, wou ik ook graag live bands op het evenement. Dieter fietste samen met boer Willem in de club, waardoor de deuren van Bokkeslot met plezier voor ons werden open gezet.

Die eerste editie zou eenmalig zijn, maar het bleek zo’n succes te zijn en zoveel voldoening te geven, dat we het jaar nadien een tweede editie aankondigden. Ontzettend hard was, enkele weken na BeneFIETS 1, het verdict dat er een nieuwe tumor was ontstaan, ditmaal in de kleine hersenen. Omdat Dieter enkele weken voor de tweede editie gestorven is (augustus 2017), werd BeneFIETS 2 uitgesteld.

Sindsdien was het een tweejaarlijkse traditie, waarmee we al mooie bedragen samenraapten: in 2016 was dat € 19.000, in 2018 was dat € 21.000 en in 2022 was dat € 20.000 (in 2020 moesten we onze editie ook uitstellen omwille van een werelds probleempje).

Met ons 13-koppig organisatiebestuur zijn we weer volledig klaar voor deze vierde editie die gepland staat op zondag 30 juni 2024. Alle GPS’en instellen op de Oude Kazerne (Léon Defraeyeplein, Deerlijk), want daar is het te doen! Dankzij de steun van vele sponsors konden we al een mooi bedrag bij elkaar rapen, maar het kan nog meer natuurlijk! Wil jij graag sponsoren, als bedrijf of als persoon die langskomt en onze kas spijst, we zien iedereen graag komen! Want wat wij willen, heeft de voorzitter van Dieters Fonds, prof. Johan Swinnen, goed samengevat: “Om lotgenoten betere kansen kunnen geven, zodat we kerels als Dieter niet meer moeten missen.” ♥

Tot binnenkort?!

Phyline

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *